Proč jsou tak žádané rumy z Dominikánské republiky a Barbadosu?

Karibik je lákavý nejen ke strávení dovolené snů, ale také jde o destinaci, ze které se vyváží jedny z nejžádanějších rumů mezi milovníky opravdové kvality. Barbadoský rum a rum z Dominikánské republiky jsou dva z nejznámějších a nejrespektovanějších stylů rumu na světě, každý s jedinečnými charakteristikami, historií a způsobem výroby. Pojďme se podívat blíže na to, co dělá každý z nich tak výjimečným.

Barbadoský rum

Barbados je často považován za kolébku rumu, protože historie výroby rumu na tomto karibském ostrově sahá až do 17. století. Barbadoský rum je známý svou vysokou kvalitou a různorodostí chutí, které mohou být velmi komplexní. Ostrov je domovem některých z nejstarších a nejuznávanějších destilérií na světě, jako je například Mount Gay Distillery, která byla založena v roce 1703 a je považována za nejstarší nepřetržitě fungující destilérii na světě.

Jedním z charakteristických rysů barbadoského rumu je jeho vyváženost a komplexnost chutí. Tento rum je často destilován jak v kotlíkových destilačních přístrojích, tak v kontinuálních destilačních kolonách, což přispívá k jeho bohatému chuťovému profilu. Typické chutě mohou zahrnovat tóny vanilky, karamelu, tropického ovoce, koření a lehkého dřeva, což je výsledkem zrání v dubových sudech. Barbadoské rumy jsou známé také svým tradičním přístupem k výrobě. Mnoho palíren stále používá metody a recepty předávané po generace. Toto dědictví a důraz na kvalitu jsou zárukou, že každý doušek barbadoského rumu je autentickým odrazem historie a kultury tohoto ostrova.

Rum z Dominikánské republiky

Rum z Dominikánské republiky je také velmi ceněn pro svou kvalitu a jedinečné chuťové profily. Tento rum je často destilován v kontinuálních destilačních kolonách, což mu dodává lehčí a jemnější chuť ve srovnání s některými jinými rumy. Země má bohatou historii výroby rumu a je domovem některých největších a nejuznávanějších značek na světě, jako je Brugal, Barceló a Ron Matusalem. Dominikánský rum je často charakterizován svou hladkostí a sladkostí, což z něj činí oblíbený nápoj pro pití čistý nebo na ledu. Chutě mohou zahrnovat vanilku, karamel, med, sušené ovoce a jemné koření. Tento rum často zraje v dubových sudech, které dříve obsahovaly bourbon, což přispívá k jeho komplexnosti a hloubce. Zajímavým aspektem dominikánského rumu je jeho způsob zrání systémem solera, což je metoda, která je běžně spojována s výrobou sherry ve Španělsku. Tento systém zahrnuje míchání rumů různého stáří, což zajišťuje konzistentní chuť a kvalitu v průběhu let.

Objednejte si tyto poklady Karibiku online

Pro milovníky rumu může být zajímavé prozkoumat oba styly a objevit, který z nich nejlépe vyhovuje jejich osobním preferencím. Ať už jde o bohatý a kořeněný barbadoský rum nebo jemný a sladký rum z Dominikánské republiky, každý z nich nabízí nezapomenutelný chuťový zážitek a hluboký pohled do bohaté historie a tradic karibské výroby rumu. Ty nejlepší karibské rumy můžete pořídit online a to v eshopu bestdrink.cz. Nabídne vám přední značky, které se budou skvěle vyjímat ve vašem domácím baru. Kromě prémiových rumů zde naleznete také whisky, koňaky, brandy a mnoho dalších druhů alkoholu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *